Прожекторът днес е насочен към един много интересен документален филм Съдбата

...
Прожекторът днес е насочен към един много интересен документален филм Съдбата
Коментари Харесай

Между истината и измислицата или историята на Павли

Прожекторът през днешния ден е ориентиран към един доста забавен д окументален филм  " Съдбата на скитника " . Това е първи документален филм за режисьорката Ана Китанова, с който тя   завоюва премията за дебют на Националния фестивал на кино " Васил Гендов " .  55-минутната  лента споделя историята  на човек, който е към този момент на 75 години и все пак не се отхвърля от досегашния си метод на живот. А той е обвързван с огромни ограничения по лична воля, а не тъй като е извънредно безпаричен и няма опция за нещо най-малко малко по-комфортно. Днес надали някой може да си показа живот в барака от тиня в малко и далечно село в гората.  П авел Йосифов е същинското име на индивида, който живее без ток и вода и все пак има доста добра визия за протичащото се към него. Това е допустимо най-много с помощта на вестниците, отрязъци от които могат да се видят на всички места към него и най-много на стените на колибата. Павли мечтае един ден да напише роман и след издаването му да бъде приет за публицист. Наивна ли е тази фантазия, или е изцяло действителна и осъществима? 

Ето и атмосфера от филмовата история:

 Младата режисьорка споделя за " Нашият ден ":  " Идеята да разкажем историята на Павли се роди преди няколко години и е предизвикана от неговата колоритна персона. Живее от къща от тиня в гората без ток и течаща вода. Но не стопира да чете на свещи и да се интересува от всичко, което се случва по света. Превърнал е дребното си царство в колаж от разнообразни отрязъци и фотоси и измежду това царство той написа разкази и сюжети “. 

Кой е Павел Йосифов?
" Той е известна персона и всички го познават в Трън. Махнал се е от суетата на огромния град. Той живее може би повече от 40 години в тази фамилна къща от тиня. Живее с пенсията на неработоспособен поради четирите си изкуствени стави. Главният воин още не е съумял да гледа кино лентата. Надявам се това лято да гледаме кино лентата дружно. В околните месеци следва зрителска премиера в Дом на киното ", споделя Ана Китанова.
Повече можете да чуете в звуковия файл.

Снимки - ФС на " Съдбата на скитника "
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР